Innovatiehotspot Dockwize

Dockwize (voormalige Kenniswerf en Dok41) helpt ondernemers, studenten en bedrijven bij innovaties, groei en uitbreidingen. Dockwize zet met speciale programma's onder meer in op innovatieve starters die grote kans hebben snel door te groeien tot toonaangevende, duurzame en winstgevende bedrijven en zo voor nieuwe banen zorgen. Dat soort bedrijven draagt bij aan een economisch stabiel en leefbaar Zeeland.
De doorontwikkeling van de Kenniswerf tot Dockwize is mogelijk gemaakt met geld dat het Rijk beschikbaar heeft gesteld in het Investeringsprogramma Zeeland in Stroomversnelling

Een verbinder voor vernieuwers

Dockwize is er voor degene die vernieuwt. Voor wie uitziet naar een volgende stap. Klaar voor de economie van morgen. Een Zeeuwse economie, want innoveren doe je samen.

Het is belangrijk dat er een verbinder is die de kortste route biedt naar de juiste connecties, kennis en mogelijkheden.

Dockwize biedt programma’s aan voor studenten, startups en innovators. Ze zorgen voor huisvesting, een thuisbasis van waaruit (jonge) ondernemers kunnen groeien. Ze organiseren matchevents om het netwerk te verbinden en te versterken. Dockwize kent de snelste weg naar financiering en zietn onderzoek en onderwijs als een hulpmiddel bij vooruitgang. Zo zijn ze de versneller in de route naar innovatie en vernieuwing.


Programma's op maat

Een innovatief idee uitbouwen tot een rendabel en snel groeiend bedrijf is geen eenvoudige opgave. Daarom biedt Dockwize ondernemers ondersteuning passend bij hun ontwikkelfase. De afgelopen jaren hebben al 800 deelnemers één van de programma's doorlopen. Voor innovatieve startups biedt Dockwize bijvoorbeeld de Startup Bootcamp, de Kickstart- en het Acceleratorprogramma aan.

Financiering

Een innovatief idee uitbouwen tot een rendabel en snelgroeiend bedrijf is geen eenvoudige opgave. Innovatieve ondernemers met een idee of startup worden door Dockwize ondersteund met financiering, begeleiding, netwerk en huisvesting. Zo profiteren ondernemers van een groot netwerk, fondsen, coaching, kennis en expertise vanuit de innovatiehotspot in Zeeland.


Begeleiding naar financiering is erg belangrijk. Dockwize gaat daarmee aan de slag. Zelf of door te verwijzen naar gespecialiseerde professionals. Zeeland Financial Matching vergoedt in veel gevallen de helft van de kosten voor een financieel specialist.

Financieringstafels

Dockwize organiseert ook Finance Me events. Onder andere fondsmanagers, investeerders, accountants en ervaringsdeskundigen presenteren zich tijdens dit evenement op een financieringsmarkt en lichten de mogelijkheden van verschillende financieringsvormen toe. Daarnaast is het mogelijk om één op één in gesprek te gaan en de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken.

Lees meer op de website van Dockwize. Daar vind je ook een overzicht van andere activiteiten zoals de ondernemerslunches en vragenuurtjes.