Vakmanschapsroute/Centrum voor Top Techniek

De Vakmanschapsroute is een onderwijstraject voor vmbo basis- en kaderleerlingen startend vanaf leerjaar 3 . Het traject wordt na 4 of 5 jaar afgesloten met een mbo-diploma op niveau 2, 3of 4 . Wat deze route zo bijzonder maakt, is dat er sprake is van een doorlopende leerlijn vmbo-mbo. Er wordt in dit traject nauw samengewerkt met het bedrijfsleven en er is veel ruimte voor het kennismaken met de praktijk. Bij de ontwikkeling van de Vakmanschapsroute CTT zijn de volgende scholen en opleidingsbedrijven betrokken: Lodewijk College, Reynaertcollege, Zwin College, de technische opleidingen van Scalda, Bouwmensen Zuid-West, IWBZ en M-Force.

Onderwijs in gesprek met het bedrijfsleven

Het CTT-team organiseerde op 14 januari een bijeenkomst. Het was een druk bezochte bijeenkomst in het Centrum voor Top techniek waar een volgende stap is gezet in nog meer samenwerking tussen het onderwijs en bedrijfsleven. Op 18 maart krijgt deze bijeenkomst een vervolg. We combineren deze bijeenkomst met het jaarlijkse symposium van het practoraat CTT.

Meiden opgelet!

GirlsFuture is een echte meidenglossy met interviews, bijzondere weetjes, gadgets, fashion, strips en doe-het-zelf-tips. Het laat meisjes, hun moeders en hun docenten zien dat een keuze voor techniek veel mogelijkheden biedt en interessanter is dan je wellicht denkt. Op de de website van GirlsFuture lees je bijvoorbeeld ook waarom Fabienne na de vakmanschapsroute koos voor de metaalbewerking.