Jouw leven in Zeeland

De Provincie Zeeland voerde in 2019 campagne rondom de evenementen Concert at SEA, Kustmarathon en DAM-X. In totaal hebben 1.850 mensen een gepersonaliseerde video laten maken.


Onder zes van hen zijn wen- en verwenweekenden verloot. Ze namen deel aan de campagne 'Jouw leven in Zeeland'. Door het aanvragen van een gepersonaliseerde video werd er een beeld gevormd van hoe hun toekomstige leven in Zeeland eruit zou kunnen zien. Door zo’n video te laten maken, maakten deelnemers ook kans op een wenweekend (voor niet-Zeeuwen) of verwenweekend (voor Zeeuwen) in Zeeland.

Resultaten

In totaal zijn er 1.000 persoonlijke video’s gemaakt tijdens de campagne rondom Concert at SEA. Op social media zijn ruim 460.000 mensen bereikt. In de campagneperiode rondom de Kustmarathon en Dam-X zijn er ruim 850 persoonlijke video’s gemaakt en hebben 454.000 mensen de campagne gezien op social media.

De winnaars van beide campagnes zijn bekend. Ze gaan onder meer overnachten in een Zeeuws hotel, kunnen cultuur snuiven in een Zeeuws museum en worden indien gewenst gekoppeld aan iemand uit hun beroepssector, om zo te ervaren wat Zeeland hen voor moois op het gebied van leven en werken te bieden heeft.

Campagne

Tijdens het festival Concert at SEA staan er een weekend lang 61.000 mensen op de Brouwersdam. 84% procent daarvan (ruim 51.000) komt niet uit Zeeland. Op het moment dat ze hier zijn, het naar hun zin hebben en een positieve Zeeuwse beleving hebben, wil de Provincie hen uitnodigen te ontdekken hoe hun leven in Zeeland er uit zou kunnen zien. Hetzelfde geldt voor de bezoekers van Dam-X.

Omdat Zeeuwse bedrijven, organisaties, onderwijsinstellingen en gemeenten zitten te springen om nieuw personeel, studenten en inwoners, is een speciale campagne ontwikkeld om het wonen en werken in Zeeland onder de aandacht te brengen van deze evenementenbezoekers.

Voor exclusieve beelden van het bezoek van één van de winnaars aan haar beroepssector, de namen van de winnaars en meer informatie over deze campagne ga naar www.zeelandlandinzee.nl/wenweekend.