STAP-budget

Het Rijk stelt dit jaar €160 miljoen beschikbaar voor STAP-subsidies. Via STAP kunnen volwassenen, met een band tot de Nederlandse arbeidsmarkt, jaarlijks €1.000 subsidie aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Daarmee wil het kabinet mensen mogelijkheden bieden om meer eigen regie te nemen bij het ontwikkelen van hun loopbaan.

Vraag een STAP-subsidie aan!

Met het geld uit het STAP-budget kun jij als werknemer of werkzoekende een opleiding, training of cursus volgen. De overheid wil namelijk dat jij kunt beslissen over de ontwikkeling tijdens jouw loopbaan. Zo heb jij meer kansen om een baan te houden of om een nieuwe baan te vinden. Bekijk het filmpje voor een uitleg over de subsidie.

In deze ronde is helaas geen budget meer beschikbaar. De volgende aanvraagperiode start op zondag 1 mei 2022. Zet deze datum in je agenda!

Wil je jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroten dan is het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen. Voor gericht loopbaan- en scholingsadvies kun je terecht bij een Leerwerkloket. Er zijn 35 Leerwerkloketten verspreid over het hele land.