Hybride Techniekopleider (HTO)

Technische vakmensen gezocht die het leuk vinden om een deel van hun werkweek te ondersteunen in het Zeeuwse onderwijs!

Huis van de Techniek zoekt samen met partners enthousiaste vakmensen

Scholen kunnen de ondersteuning van technische vakmensen die de praktijk in de vingers hebben goed gebruiken. Het Huis van de Techniek zet zich hier, samen met partners, dan ook voor in en is op zoek naar mensen die het leuk vinden hun kennis en ervaring over te dragen op de volgende generatie technici. Door jezelf (of jouw medewerkers) op te laten leiden tot techniekopleider stimuleer je jouw eigen (of die van je medewerkers) ontwikkeling én het bedrijf profiteert van de nieuwe kennis die binnenkomt.

Het doel van het project is enerzijds de kloof te dichten tussen (V)MBO en bedrijfsleven en anderzijds in te spelen op het naderende lerarentekort in Zeeland.

Interesse? Neem dan contact op met Gerben Rodts: G.Rodts@huisvandetechniek.nl, tel: 06-54303472.

Voordeel voor technische bedrijven: Door mee te doen aan de HTO help je mee om toekomstige medewerkers goed op te leiden én je helpt je medewerker om coachende/begeleidende competenties te ontwikkelen.

Voordeel voor onderwijs: Door deze vakmensen in te zetten zorg je voor kwalitatief en praktisch onderwijs, dat helpt leerlingen gemotiveerd te krijgen voor technisch onderwijs én je krijgt extra kansen voor goede stageplekken.

Voordeel voor medewerker: Je ontwikkelt jouw coachende/begeleidende competenties, je kunt kijken of het onderwijs iets voor je is én je krijgt de kans om je vak 'door te geven'. Scalda en Fontys Hogeschool geven samen invulling aan dit opleidingstraject. Het is de bedoeling om direct na de zomervakantie van 2022 weer te starten in Vlissingen.

Het initiatief wordt naast Scalda, Fontys en Huis van de Techniek gesteund door de Zeeuwse Academische Opleidingsschool (ZAOS), Wij Techniek (voorheen OTIB) en de Stichting Arbeidsmarkt en Opleiding in de Metalektro (A+O Metalektro).