Agenda

Hier vind je een overzicht van alle activiteiten, bijeenkomsten en evenementen die worden georganiseerd voor en door de Zeeuwse arbeidsmarkt.

Organiseer jij ook een activiteit die interessant is voor Zeeuwse werkzoekenden of werkgevers? Mail dan naar arbeidsmarkt@zeeland.nl.

Conferentie Groen werkt beter

5 april 2022 | fysieke bijeenkomst op de TU in Delft voor werkgevers, bedrijventerreinenorganisaties en overheden

Wist je dat natuur jouw bedrijf en bedrijventerrein veel kan opleveren? Kom naar de conferentie Groen Werkt Beter van IVN en leer wat natuur kan betekenen voor de vitaliteit van medewerkers, aantrekkelijk werkgeverschap en vestigingsklimaat. Verder inspireren zij je met concrete voorbeelden van bedrijven(terreinen) die vergroenen en laten ze je zien hoe je natuur een vaste plek in het werkproces kunt geven.

Korte introductie Bedrijventerreinen in Nederland zijn hot, letterlijk en figuurlijk. Meer groen op bedrijven(terreinen) kan deze plekken niet alleen sterk laten afkoelen maar zorgt ook voor minder wateroverlast en meer biodiversiteit. Daar profiteert niet alleen de Nederlandse natuur van maar ook de Nederlandse ondernemer. Natuur heeft een bewezen positief effect op onze concentratie, ontspanning en creativiteit. Dat betekent tevreden en gelukkiger werknemers en een positief effect op werktevredenheid, ziekteverzuim, productiviteit en burn-out.

Meer informatie en aanmelden kan via https://www.ivn.nl/conferentiegroenwerktbeter.

Expertsessie Werken over de Grens

25 maart 2022 | online sessie voor grensarbeiders (NE-BE, BE-NE), werkzoekenden die in het sollicitatieproces zitten met een werkgever over de grens of grensarbeiders waarvoor de Corona crisis gevolgen heeft

Ben jij in gesprek met een werkgever over de grens en overweeg je om binnenkort als grensarbeider (in België of Nederland) aan de slag te gaan? Of ben je recent gestart met een baan “over de grens”? Of vraag jij jezelf af of de Coronacrisis gevolgen heeft voor jou als grensarbeider? Neem dan deel aan de expertsessie van EURES Scheldemond en laat je informeren door verschillende experts op het gebied van grensarbeid.

Als je over de grens gaat werken krijg je te maken met de wet- en regelgeving van dat land. Het is niet altijd duidelijk wat dit voor jou persoonlijk betekent. Wat moet je regelen, wat zijn de gevolgen? Er zijn veel verschillende loketten die je van informatie voorzien. Tijdens de expertsessie kun je in één dag alle informatie krijgen die je nodig hebt als (toekomstig) grensarbeider. Aanmelden kan door een mail te sturen naar werkenoverdegrens@uwv.nl. Meer informatie is te vinden via https://euresscheldemond.info/event/loop-niet-rond-met-vragen-over-grensarbeid.