Interessante links

Op deze pagina vind je een overzicht van relevante nieuws- en blogartikelen en andere interessante pagina's over de arbeidsmarkt in Zeeland, Nederland en grensregio's.

Creatief idee voor het werven van jongeren voor een zomerbaan

Zeeland is een geliefde provincie voor toeristen uit Duitsland, België en vele andere landen. Het aantal inwoners verdubbelt in de zomermaanden dan ook in enkele Zeeuwse dorpen. Voor al deze extra toeristen én voor het opvangen van vakantiedagen van vaste werkkrachten, zoeken veel organisaties jongeren om in de zomermaanden te werken. De huidige arbeidsmarkt maakt het echter niet gemakkelijk om aan deze vakantiekrachten te komen. Een aantal Zeeuwse organisaties hebben daarom creatieve manieren bedacht om mensen te werven/trekken. We lichten er een uit: Zorginstelling Tragel biedt jongeren één gratis ticket aan voor Vestrock 2022. Bekijk de vacature hier. Ben jij een werkgever die ook nog opzoek is naar een vakantiekracht? Zorg er dan voor dat de vacature op de Zeeuwse Vacaturebank komt. Kijk op https://www.zeeuwsevacaturebank.nl/vacatures-&-stages-plaatsen/plaatsen-als-werkgever.html.

SOS Dockwize: Gratis bedrijfs-APK voor ondernemers

Tijdens de coronacrisis heeft Dockwize in samenwerking met Provincie Zeeland meer dan 150 ondernemers geholpen het hoofd boven water te houden met het SOS-programma. Vanaf 24 november 2021 is er weer een nieuw SOS-programma gestart met een focus op het toekomstbestendig maken van je onderneming. Dit is een intensief programma waarin jij als Zeeuwse ondernemer individueel wordt begeleid door een team van experts. Zij zetten jouw bedrijf 'op de krik' en geven je in korte tijd inzicht in je huidige situatie en financiële mogelijkheden. Ze geven je concrete handvatten en ideeën om de schade van bijvoorbeeld de coronacrisis te beperken en bouwen samen met jou aan een positieve toekomst door middel van een concreet actieplan.

Aanmelden voor deze gratis bedrijfs-APK kan nog steeds. Kijk voor aanmelden en meer informatie op https://www.dockwize.nl/programmas/sos-dockwize.

HR Netwerk Zeeland

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de Zeeuwse Arbeidsmarkt!

Aan de slag in Zeeland

Onder de naam Aan de slag in Zeeland werkt de arbeidsmarktregio Zeeland met alle partners aan een gezonde, inclusieve Zeeuwse arbeidsmarkt.

Campus Zeeland

Campus Zeeland is een samenwerkingsverband van bedrijven, kennis- en onderzoeksinstellingen en overheden in Zeeland.

De Zeeuwse Vacaturebank

Één centrale plek voor Zeeuwse vacatures voor WO, HBO en MBO vacatures en stages.

Economic Board Zeeland

Het laatste nieuws over Zeeland in Stroomversnelling, de Regio Deal Zeeland en de Zeeuws-Vlaanderen.

VNO-NCW

VNO-NCW is een ondernemersvereniging, met brancheorganisaties en bedrijven als lid.