ArbeidsmarktInZicht

Op 7 juli is monitor ArbeidsmarktInZicht Zeeland feestelijk gelanceerd. In de komende edities van deze nieuwsbrief zullen we onderwerpen van deze monitor uitlichten. In deze editie leest u meer over de uitnodiging voor een tweetal workshops.

Eerder dit jaar is ArbeidsmarktInZicht gelanceerd. Dit is hét platform als je op zoek bent naar cijfers over en inzichten in de Zeeuwse arbeidsmarkt. Op woensdag 2 november (10.30 – 12.00 uur) organiseren we een ‘fundamentals workshop’ voor beleidsmakers en overige geïnteresseerden in Zeeland. Deze vindt plaats bij HZ University of Applied Sciences aan de Edisonweg in Vlissingen. Op donderdag 3 november (13.00–14.30 uur) organiseren de initiatiefnemers een ‘fundamentals workshop’ voor werkgevers, HR professionals en overige geïnteresseerden in Zeeland. Deze workshop zal online plaatsvinden. U bent van harte uitgenodigd om bij een van de sessies aan te sluiten!

Workshop voor beleidsmakers en overige geïnteresseerden op 2 november

Hoe staat het nu met de krapte op de Zeeuwse arbeidsmarkt? En in welke sectoren is de mismatch tussen vraag en aanbod het grootst? Ontdek hoe je inzicht krijgt in vacatures, aantal werkenden en werkloosheidspercentages in jouw regio en hoe je benchmarkgegevens ophaalt tussen gemeenten en arbeidsmarktregio’s. In een workshop van anderhalf uur op locatie in Vlissingen maak je onder leiding van Luc Verschuren (HZ) en Patrick Vonk (Etil) kennis met ArbeidsmarktInZicht. Aan de hand van een demonstratie en praktische opdrachten ontdek je wat dit platform voor jou heeft te bieden. Aanmelden kan via dit formulier. Workshop voor werkgevers, HR professionals en overige geïnteresseerden op 3 november

Waar zijn op dit moment de meeste vacatures? En welke skills worden het meest gevraagd in Zeeland? Ontdek hoe je inzicht krijgt in vacatures, werkgelegenheid, geregistreerde werkzoekenden in jouw regio of per sector en hoe je benchmarkgegevens ophaalt op het gebied van arbeidsmarkt, economie, onderwijs en skills. In deze online workshop van anderhalf uur maak je onder leiding van Luc Verschuren en Emma Duvekot (HZ) kennis met ArbeidsmarktInZicht. Aan de hand van een demonstratie en praktische opdrachten ontdek je wat dit platform voor jou heeft te bieden. Aanmelden kan via dit formulier.

ArbeidsmarktInZicht Zeeland in het kort

  • Alle Zeeuwse arbeidsmarktinformatie op één plek;
  • Data uit tien bronnen zoals CBS, UWV en Zeeuwse gemeenten;
  • Inzoomen op knelpunten in specifieke sectoren;
  • Inzicht op gemeentelijk niveau in o.a. vacatures, aantal werkenden en werkloosheidspercentages;
  • Benchmark en vergelijken met andere gemeenten en regio’s.