Agenda

Hier vind je een overzicht van alle activiteiten, bijeenkomsten en evenementen die worden georganiseerd voor en door de Zeeuwse arbeidsmarkt.

Organiseer jij ook een activiteit die interessant is voor Zeeuwse werkzoekenden of werkgevers? Mail dan naar arbeidsmarkt@zeeland.nl.

Zeeuwen Meet-up Rotterdam

13 oktober 2022 | Zeeuwse connectie

De Zeeuwse Connectie organiseert regelmatig borrels & bijeenkomsten, in Zeeland, maar ook in de Randstad. Zo ook op 13 oktober in Rotterdam. Vanaf 18.00 uur is iedereen welkom bij Pol (Meent 46 - 48). Wel graag even aanmelden via Zeeuwen Meet-up Rotterdam (zeeuwseconnectie.nl).

De Zeeuwse Connectie is geen zakelijk netwerk: op hun borrels & bijeenkomsten komen mensen die iets hebben met Zeeland, of ze nou ondernemer, student, ambtenaar, of kunstenaar zijn. De gezamenlijke Zeeuwse achtergrond zorgt voor laagdrempelig contact en opent deuren.

Demo Event VR/AR

19 oktober 2022 | Digitaal Doen Zeeland

Virtual en Augmented reality bieden veel mogelijkheden, ook voor jouw als MKB ondernemer. Wil je ook weten wat deze technologieën kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Kom dan op 19 oktober naar het VR/AR demo event bij het Oesterdam Resort in Tholen. Het evenement vindt plaats van 14.00 uur tot 18.00 uur Er zullen verschillende bedrijven demonstraties geven waarbij je zelf kan ervaren hoe VR/AR werkt. Klik hier voor meer info en om aan te melden.

Workshops ArbeidsmarktInZicht

2 en 3 november 2022

Eerder dit jaar is ArbeidsmarktInZicht gelanceerd. Dit is hét platform als je op zoek bent naar cijfers over en inzichten in de Zeeuwse arbeidsmarkt. Op woensdag 2 november (10.30 – 12.00 uur) organiseren we een ‘fundamentals workshop’ voor beleidsmakers en overige geïnteresseerden in Zeeland. Deze vindt plaats bij HZ University of Applied Sciences aan de Edisonweg in Vlissingen. Op donderdag 3 november (13.00–14.30 uur) organiseren de initiatiefnemers een ‘fundamentals workshop’ voor werkgevers, HR professionals en overige geïnteresseerden in Zeeland. In deze nieuwsbrief geven we meer informatie.

Contacta

8 t/m 10 november 2022 | Thema Contacta 2022: Een nieuwe balans

Van 8 t/m 10 november vindt de Contacta weer plaats. Contacta.nl brengt ondernemingen, organisaties en overheden samen. Tijdens het netwerkevent in november zijn bedrijven en organisaties uit alle branches vertegenwoordigd om kennis te maken met 24.000 zakelijke bezoekers en zakenrelaties te ontmoeten.

Op 10 november, tijdens de banenmarkt, staan de Zeeuwse overheden, Netwerk Werken voor Zeeland en Fit2Work je graag te woord. Je kunt in gesprek over stages, traineeships, werkervaringsplaatsen, netwerkgesprekken, een nieuwe baan en positieve gezondheid (Fit2Work).

Meer informatie via https://www.contacta.nl/.

Presentatie resultaten onderzoek 'Meer handen vrij door Fylm'

9 november 2022 | Human Capital Agenda

In de komende jaren neemt de werkdruk van verzorgenden toe. Daarom heeft Fylm in samenwerking met Zorggroep Ter Weel een onderzoek uitgevoerd. Fylm is een innovatief platform waarmee je met één druk op de knop beweegfilms op maat start. Samen hebben de partijen de invloed van Fylm in de volgende gebieden onderzocht: werkdruk, werkgeluk en stemming bij zorgmedewerkers en agressiviteit, slaapgedrag, mobiliteit en zelfstandigheid bij bewoners.

Op 9 november worden de resultaten van dit onderzoek gepresenteerd bij de Ter Weel-locatie in Krabbendijke. Om 15.15 uur start de presentatie. Aanmelden en meer informatie via ozterweel - Fylm.

Dit project heeft een Human Capital subsidie ontvangen. Hierover lees je meer op de pagina Subsidieregeling Human Capital Call.

HR Netwerk Zeeland op de Contacta

10 november 2022 | Thema Contacta 2022: Een nieuwe balans

Op donderdag 10 november, tijdens Contacta, organiseert HR Netwerk Zeeland voor haar leden een bijeenkomst over “HR van de Toekomst.” Samen met elkaar, Zeeuwse werkgevers en HR-expert Heleen Mes gaan ze in op de toekomst en uitdagingen van HR. Heeft HR nog wel toekomst? Een terechte vraag, want HR zal zichzelf opnieuw moeten uitvinden om van waarde te blijven in de toekomst. Wat zijn de toekomstige HR-onderwerpen, functies, rollen en processen en waar moet de focus liggen? Ben jij al klaar voor de toekomst?

De inloop is vanaf 17.45 uur. De bijeenkomst start om 18.00 uur en aansluitend (20.30 uur) wordt voor eten en een netwerkborrel gezorgd. Meer informatie via: HR Netwerk Zeeland. Een account aanmaken is gratis.