Interventieklas
Horeca

Interventieklas horeca

Bij Orionis Walcheren in Vlissingen draait momenteel een zogenoemde ‘interventieklas horeca’. In een periode van zes tot acht weken wordt een groep kandidaten-zonder-baan klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Het is één van de projecten van het ‘Aanvalsplan arbeidsmarkt’. Na deze ‘snelkookpan-opleiding’ kunnen de deelnemers direct aan de slag, want de personeelsnood in de Zeeuwse horeca is groot.

Het over het algemeen jeugdige aspirant-horecapersoneel werkt gedurende de opleidingsperiode drie volledige dagen per week in het bedrijfsrestaurant van Orionis Walcheren. Op die manier maken ze kennis met de horeca. Er worden in en rond hun werkplek zowel theorie- als praktijklessen gegeven door de werkbegeleiders op gebied van keuken en bediening. Het leerprogramma is gevarieerd. Er zijn regelmatig masterclasses van gerenommeerde Zeeuwse koks of er komt een heuse barista laten zien hoe je de lekkerste koffie maakt.

Houding en gedrag


Martin Weeda, accountmanager bij Orionis Walcheren: “Door de samenstelling van de interventieklassen qua leeftijd en herkomst heb je te maken met een hele leuke dynamiek. Er is ruimte voor eigen inbreng. Zo kunnen de kandidaten ook recepten uit hun eigen cultuur klaarmaken in het bedrijfsrestaurant.” Lees meer op de website van Aan de Slag in Zeeland

Aan de slag in Zeeland

Mensen met een beperking en anderen met een afstand tot de arbeidsmarkt verdienen een volwaardige plaats in onze samenleving. Helaas is dat nog lang niet overal zo. Veel werkgevers willen hun verantwoordelijkheid nemen, maar zien op tegen de nadelen. De Arbeidsmarktregio Zeeland laat ondernemers zien wat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt voor hun bedrijf kunnen betekenen onder de noemer ‘Aan de slag in Zeeland’. Alle initiatieven vindt u op www.aandeslaginzeeland.nl.