Unieke proeffabriek voor recyclen piepschuim

Dit jaar is de bouw van de PolyStyreneLoop proeffabriek voor het duurzaam recyclen van “bouwpiepschuim” van start gegaan. Na het klaarmaken van het terrein, is in juni de fundering gestort en nu staat het gebouw er. Begin 2021 wordt dan proces apparatuur in de fabriek geïnstalleerd en zal PSLoop eind Q2 2021 opstarten. De bouw van de fabriek is te volgen door middel van maandelijkse video-updates, zie hiervoor https://www.youtube.com/channel/UCjkbAVeLN9Hj26nWas67Uew/featured

Winnaar Blue Tulip Award

De prestaties van het PSLoop team zijn niet onopgemerkt gebleven. In juni 2020 heeft PolyStyreneLoop namelijk de prestigieuze Blue Tulip award gewonnen in de categorie klimaat. Deze awards worden jaarlijks uitgereikt aan de meest veelbelovende start-ups en innovaties in Nederland. De jury waardeerde met name de innovatieve technologie, het cooperatieve businessmodel en daarnaast ook de schaalbaarheid van de oplossing. Kortom, een start-up welke circulaire economie in actie brengt.

Inzameling bouwafval

De fabriek zal vanaf medio 2021 in productie zijn. Om dan ook goed van start te kunnen, is het team begonnen aan het inzamelen van PS-schuim bouwafval met hierin HBCD. Als u of mensen in uw netwerk hen hiermee kunnen helpen, neem dan graag contact op met hen via info@polystyreneloop.eu.