Laatste nieuws Zeeuwse Omgevingsvisie 2021

Hier brengen wij u op de hoogte van de vorderingen in het proces naar de Zeeuwse omgevingsvisie 2021.

Planning fase 2

In deze planning worden de mijlpalen van fase 2 weergegeven. In fase 2 wordt de agenda voor de Zeeuwse Omgevingsvisie 2021 opgehaald en getoetst bij de Zeeuwse gemeenschap. Wanneer de agenda is vastgesteld door Provinciale Staten, wordt er een start gemaakt met het uitwerken van deze agendapunten. Samen komen we zo tot een herkenbare en breed gedragen Zeeuwse Omgevingsvisie 2021.

Onderwerpen verzamelen

Op 4 juli in de Mythe in Goes zijn we samen met u gestart met de Zeeuwse Omgevingsvisie 2021.


Wat hebben we de afgelopen tijd gedaan? In ieder geval niet stil gezeten. Via allerlei sporen zijn we onderwerpen voor de Zeeuwse Omgevingsvisie 2021 aan het verzamelen. Deze onderwerpen gaan samen de agenda van de Zeeuwse Omgevingsvisie 2021 bepalen. We hebben al veel onderwerpen opgehaald, dat is een fantastisch resultaat! Graag bouwen we samen verder.


Waar heeft u ons de afgelopen tijd kunnen vinden? Wij hebben onder andere opgehaald bij bijeenkomsten over de Zeeuwse erfgoedlijnen, de Toeristische Ontmoetingsdag 2018 en de werksessie landbouw en natuur. Ook waren wij aanwezig op de open dag, waar wij de top 10 onderwerpen van de bezoekers hebben opgehaald met onze interactieve poll. Als dank voor het meedoen hebben wij daar bloemenbommetjes uitgedeeld met een speciale bijenmix, voor een mooi en fleurig Zeeland!

Ribbels van nog kaal aardappelveld

Bijeenkomst

15 maart heeft de provincie Zeeland een brede bijeenkomst gefaciliteerd. Deze bijeenkomst was gericht op bestuurders, volksvertegenwoordigers, ambtenaren, directeuren en

medewerkers van maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven, kennisinstellingen en iedereen die wilde meedenken en –doen.


Wat was het?

Een actieve bijeenkomst, in afzonderlijke groepen met de volgende vragen aan de slag:

• Welke hoofdonderwerpen hebben prioriteit bij de uitwerking tot de Zeeuwse omgevingsvisie?

• Hoe richten we het proces voor het gezamenlijk uitwerken van de Zeeuwse omgevingsvisie in?

De uitkomst van deze bijeenkomst vindt u binnenkort in dit magazine!

Oosterscheldekering
Schepen op Westerschelde tegen Vlissingen. fotografie: ben seelt
Trekker maait gras van de dijk
Bietenraceschepen op Goese Sas
Station Kapelle-Biezelinge