Nieuwsbrief
Europaloket
Zeeland

mei-juni
2019

Logo Provincie Zeeland

Voorwoord: nieuw jasje

Het is u vast opgevallen: de Nieuwsbrief Europaloket Zeeland heeft een nieuw jasje gekregen. Eindelijk. Aantrekkelijker (denken we) en gebruiksvriendelijker. Nu maar hopen dat u dat ook vindt .... Laat het ons gerust weten!

Nieuwe gedeputeerde

Gedeputeerde Anita Pijpelink

Niet alleen onze Nieuwsbrief heeft een heel ander uiterlijk gekregen: dat geldt ook voor de Zeeuwse gedeputeerde met Europa in de portefeuille. Hierbij een korte kennismaking met Anita Pijpelink, opvolgster van Ben de Reu.

Nieuwe openstellingen

zak  geld met euro's

Zoals in de vorige Nieuwsbrieven aangekondigd: er zijn weer de nodige nieuwe subsidierondes gestart of op komst. Dus nieuwe kansen voor ondernemend Zeeland. OPZuid is in de meest recente Nieuwsbrief (eerste week juni) al uitgebreid aan de orde gekomen. Maar ook voor de landbouw zijn er diverse nieuwe openstellingen.

Stimuleringsregeling voor jeugdevenementen

Jeugd die elkaar high five geeft

Taal- en cultuurverschillen vormen een belemmering om over de grens naar school te gaan of daar te gaan werken. Door jongeren uit te wisselen via gezamenlijke sport- en cultuurevenementen, maakt de jeugd spelenderwijs kennis met de buren, elkaars taal en cultuur. Hierdoor vervagen grenzen. En daar bestaat een stimuleringsregeling voor: het Programma Onbegrensd.

Mooie projecten met Europese subsidie

Kleinschalige druivenpluk

Altijd inspirerend om te zien welke (deels) Zeeuwse projecten goedgekeurd zijn en met Europese subsidie kunnen worden gerealiseerd.

Zomaar een greep: zeewier en microalgen als voedsel voor de Europese markt, oplossingen voor kleinschalige, duurzame landbouwteelt ... en nog meer mooie initiatieven.

Maak kennis met succesvolle projecten binnen het Interreg Vlaanderen-Nederland programma en het programma Interreg 2 Zee├źn.

Funding: The Future! op 19 september 2019

Futuristisch landschap

Ervaar hoe het Europese subsidieprogramma Interreg Vlaanderen-Nederland de toekomst dichterbij brengt. Beleef en proef slimme, groene innovaties die met subsidie van Interreg Vlaanderen-Nederland ontwikkeld werden en worden.


Kortom: kom naar de expo 'Funding: The Future!' op 19 september 2019 in Oud-Turnhout.


Je komt daar ook te weten welke nieuwe mogelijkheden Interreg Vlaanderen-Nederland biedt in de komende subsidieperiode 2021-2027.

Slotevent Leve(n) de Bodem: 5 september 2019

Aarde met wormen erin

De bodem is de basis van een gezond gewas en een goede opbrengst. Land- en tuinbouwers stellen zich dan ook de vraag hoe ze de algemene toestand van hun bodem kunnen inschatten en verbeteren.

Het Interreg Vlaanderen-Nederland project Leve(n) de Bodem zocht en vond een antwoord, waar ze u graag alles over vertellen en laten zien op het Slotevent Leve(n) de Bodem op 5 september 2019 in Reusel, Noord-Brabant.

Andere nieuwsbronnen

Zeeuwse vlag Nederlandse vlag en Europese vlag

Op het Europaloket van de Provincie Zeeland vindt u informatie over de diverse subsidieprogamma's waar wij u als Zeeuws Europateam over kunnen adviseren. Maar er zijn meer interessante websites en nieuwsbrieven over Europese zaken. En nieuwsbrieven waar u zich op kunt abonneren. Altijd handig om te weten!

Colofon

Wie gaat er over welk subsidieprogamma? Welke foto's zijn door welke fotografen gemaakt? Welke illustraties komen waar vandaan? En nog meer praktische contactinformatie vindt u hier.