Jongerendenktank

Jouw Zeeland

Jouw Zeeland is de jongerendenktank van de Provincie Zeeland. Ben je tussen de 12 tot 23 jaar dan kun je meepraten tijdens debatten en bijeenkomsten over onderwerpen die jou aangaan. Denk aan onderwijs, openbaar vervoer, economie, duurzame energie, recreatie en de promotie van Zeeland. Op dit moment praten meer dan 80 jongeren mee over de plannen van de Provincie. Zij gaven bijvoorbeeld goede input bij een bijeenkomst over de corona-aanpak en gaven hun mening over slimme mobiliteit, het openbaar vervoer van de toekomst.

Vijf jongeren schrijven hun idee├źn op.

Provincie Zeeland

De overheid in Nederland bestaat uit drie lagen: het Rijk, provincies en gemeenten. Een provincie doet het werk waarvoor het Rijk te groot is en de gemeente te klein. De Provincie Zeeland maakt bijvoorbeeld plannen voor het openbaar vervoer, voor verkeersveiligheid en voor de overgang naar duurzame energie. Daarbij is de mening van gemeenten, bedrijven en inwoners nodig. Zeeuwse jongeren kunnen dit onder andere doen via Jouw Zeeland!

Vlaggenmasten en ingang Provinciehuis

Gedeputeerde Staten (GS) van Zeeland vormen het dagelijks bestuur van de Provincie. Zij voeren de besluiten uit van de Provinciale Staten (PS) van Zeeland. GS bestaan uit de Commissaris van de Koning, en vier gedeputeerden. Harry van der Maas is een van de gedeputeerden en houdt zich onder andere bezig met jongerenparticipatie.