Jongerendenktank Jouw Zeeland

Jouw Zeeland is de jongerendenktank van de Provincie Zeeland. Jongeren van 12 tot 23 jaar praten tijdens debatten en bijeenkomsten mee over onderwerpen die hen aangaan. Denk aan onderwijs, openbaar vervoer, economie, duurzame energie, recreatie en de promotie van Zeeland.


Op dit moment praten meer dan 80 jongeren mee over de plannen van de Provincie. Zij gaven bijvoorbeeld goede input bij een bijeenkomst over Cultureel Erfgoed over hoe jongeren ge├źnthousiasmeerd kunnen worden om het erfgoed te behouden.

Vijf jongeren schrijven hun idee├źn op.

Provincie Zeeland

De overheid in Nederland bestaat uit drie lagen: het Rijk, provincies en gemeenten. Een provincie doet het werk waarvoor het Rijk te groot is en de gemeente te klein. De Provincie Zeeland maakt bijvoorbeeld plannen voor het openbaar vervoer, voor verkeersveiligheid en voor de overgang naar duurzame energie. Daarbij is de mening van gemeenten, bedrijven en inwoners nodig. Jongeren kunnen dit doen via onder andere Jouw Zeeland!

Vlaggenmasten en ingang Provinciehuis

Gedeputeerde Staten (GS) van Zeeland vormen het dagelijks bestuur van de Provincie. Zij voeren de besluiten uit van de Provinciale Staten (PS) van Zeeland. GS bestaan uit de Commissaris van de Koning, en vier gedeputeerden. Harry van der Maas is een van de gedeputeerden en houdt zich onder andere bezig met jongerenparticipatie.