Zeeuwse Connectie: events in de Randstad om studenten en young professionals te interesseren voor de Zeeuwse arbeidsmarkt.

De Zeeuwse Connectie organiseert al jaren met succes bijeenkomsten en borrels voor Zeeuwen buiten Zeeland. Zo houden we bij deze 'uitgevlogen' Zeeuwen de band met Zeeland in stand. Want: uit het oog, uit het hart, dus deze activiteiten vergroten de kans op terugkeer.

Er komen verschillende mensen op af; ondernemers, studenten, leerlingen, kunstenaars, ambtenaren, et cetera, maar allemaal met een band met Zeeland. Tijdens deze events ontstaan ook altijd mooie discussies over Zeeland en de Zeeuwse arbeidsmarkt. Het valt op dat Zeeuwen buiten Zeeland regelmatig een verkeerd beeld hebben van de kansen op de Zeeuwse arbeidsmarkt, dus is het van belang om ze te wijzen op de mooie banen en werkgevers die er zijn.


Daarom wil De Zeeuwse Connectie deze events buiten Zeeland nog nadrukkelijker nuttig inzetten voor Zeeland en voor de Zeeuwse arbeidsmarkt. Het netwerk, wat nu al bestaat uit 11.000 Zeeuwen, groeit op natuurlijke wijze al zeer snel. In combinatie met deze events wil De Zeeuwse Connectie de groei van het netwerk versnellen en nadrukkelijk focussen op jongeren, studenten en young professionals buiten Zeeland. Zij zijn de meest kansrijke doelgroep voor het aantrekken van hoger opgeleiden voor de Zeeuwse arbeidsmarkt.

Samen met ZeeuwseVacaturebank.nl (ook een initiatief van De Zeeuwse Connectie) kunnen deze jongeren, studenten en young professionals dan nog beter worden benaderd om ze te interesseren in terugkeer. Vanwege het laagdrempelige karakter van de events van De Zeeuwse Connectie wordt het door de doelgroep niet gezien als een banen- of wervingsinitiatief, maar heeft het wel de voordelen hiervan.


Het bestuur van stichting De Zeeuwse Connectie is blij dat de Provincie Zeeland de toegevoegde waarde van haar activiteiten ziet en dankbaar dat men deze uitbreiding van de activiteiten met een financiƫle ondersteuning mede mogelijk maakt.