Even voorstellen:

Jim Goedhart, één van de initiatiefnemers van de Stichting Zeeuwse Connectie, is sinds kort 'Zeeland Commissionair' voor de arbeidsmarkt. Zijn rol: initiatieven aanjagen en verbinden. Lees hier wat Jim voor u kan betekenen.

Er gebeurt momenteel veel op het gebied van de Zeeuwse arbeidsmarkt. Het aantal vacatures is enorm en de behoefte aan werknemers is soms zelfs zo groot dat het organisaties in de problemen brengt. Werkgevers zelf, maar ook overheden, onderwijsinstellingen en andere betrokken partijen ondernemen daarom van alles om de problemen het hoofd te bieden. In veel gevallen is het effectiever en goedkoper om de krachten te bundelen, maar dan moet je van elkaar weten wat er speelt. Ook is het in verschillende gevallen mogelijk om nog meer te ondernemen om mensen aan te trekken en te wijzen op de kansen dan wat er al gebeurt.

Het is daarom nuttig dat er een loket of aanspreekpunt is dat weet wat er speelt, gevraagd en ongevraagd extra mogelijkheden aandraagt en heel praktisch met partijen aan de slag gaat om te kijken wat er gecombineerd kan worden en wat er nog meer te doen valt. Dat geldt ook voor het helpen en doorverwijzen van mensen die interesse hebben om te komen wonen en werken in Zeeland, maar die nog niet helemaal de juiste weg weten te vinden. Allemaal met het doel om op korte termijn meer werknemers te vinden voor Zeeland.

Vanwege mijn grote netwerk binnen en buiten Zeeland en mijn ervaring op de Zeeuwse arbeidsmarkt ben ik gevraagd om deze rol van onafhankelijke verbinder en activator voor een paar uur per week op mij te nemen. Ik werk hierbij ook nauw samen met het Zeeuwse Aanvalsteam Arbeidsmarkt.

Eigenlijk ben ik een soort aanjager en oliemannetje tegelijkertijd, een rol die me goed ligt. Werken aan langere termijn oplossingen is belangrijk, maar we moeten daarnaast ook kijken naar wat we nu direct, vandaag al kunnen doen. Zo hebben we gezamenlijk nu al een aantal versnipperde banen-events weten te combineren tot een groter en professioneler event, wordt er gewerkt aan een aanpak richting forensen die in Zeeland wonen maar buiten Zeeland werken, een pilot om mensen met affiniteit met ICT toch klaar te stomen voor een carriere-switch én zijn er aantoonbaar al de eerste werknemers geholpen bij hun overstap naar wonen en werken in Zeeland. Iedereen die meer wil weten of een concrete hulpvraag heeft, kan mailen naar aanvalsteam-arbeidsmarkt@zeeland.nl