Tools voor

wonen en werken

Om mensen van buiten Zeeland aan te trekken is het nodig Zeeland actief te promoten als regio om te leven en werken. Verschillende Zeeuwse partijen hebben de handen ineen geslagen om de uitdaging en op het gebied van arbeidsmarkt en vestigingsklimaat aan te pakken. De Provincie Zeeland is, samen met een groep enthousiaste werkgevers – onder meer uit de zorgsector – begonnen met het concreet maken van de marketingaanpak.

De basistools, die nog in ontwikkeling zijn, voor de Zeeland marketing en online werving zijn een webplatform en een Augmented Reality app om Zeeland op het gebied van leven en werken digitaal te presenteren.

App: Zeeland ARX

Aan de hand van een kaart van Zeeland die u – voor gebruik van de app – gescand moet hebben, kunt u met de Zeeland ARX (Augmented Reality Experience) app Zeeland ontdekken. U kunt een grote versie van deze kaart, de zogenoemde ‘marker’, opvragen bij de Provincie Zeeland om mee te nemen naar een beurs of bijeenkomst. De app bevat geanimeerde 3D beelden van een aantal iconen van Zeeland, zoals de Zeelandbrug of Concert at Sea. De kaart zal in 3D animatie openen op uw scherm. U krijgt meer informatie over een onderwerp door uw smartphone op dat punt naar de kaart te richten. Kijk voor meer informatie op het webplatform.

Webplatform

De ARX app is gelinkt aan het digitale platform www.zeelandlandinzee.nl. Dit datagedreven platform moet talentvolle en potentiële Zeeuwen een goed, volledig en op de persoon toegespitst beeld geven van wat Zeeland te bieden heeft op het gebied van werken en leven. Ook werken we intensief samen met de Zeeuwse Vacaturebank van de Zeeuwse Connectie. De tools zijn beschikbaar voor alle werkgevers, ter ondersteuning van hun eigen on- en offline personeelswerving.

Zorg sector

In de Zeeuwse zorg zijn zo’n 1500 mensen nodig. Werving door individuele werkgevers werkt niet voldoende. Ook zijn veel academici nodig, die vooral buiten Zeeland te vinden zijn omdat hier geen universitaire opleiding of –ziekenhuis is. De Zeeuwse zorgsector heeft de handen al ineen geslagen en gaat samen ‘de vijver om uit te vissen’ vergroten.

De zorg sector begint nu aan een proef waarbij een datagedreven en competentiegestuurde werving plaatsvindt. Met de proef wordt de gehele zorg sector in Zeeland op de kaart gezet zodat potentiële kandidaten overwegen om hier hun beroep uit te oefenen en zich ook hier komen vestigen.

Meedoen of meer weten? Samen met u willen we deze tools en aanpak op maat doorontwikkelen, waarbij uw vraag of probleem om goede mensen te vinden altijd het vertrekpunt is voor de doorontwikkeling.

Wij gaan hierover graag met u in gesprek! U kunt contact met ons opnemen via landinzee@zeeland.nl.