Willemijn uit Haastrecht liep stage bij Provincie Zeeland

“Hoi! Mijn naam is Willemijn Elzinga. Ik ben 21 jaar oud en ik kom uit Haastrecht, een dorp gelegen naast Gouda. Momenteel ben ik een vierdejaars studente watermanagement: aquatische ecotechnologie.

Zeeland

Voordat ik in Zeeland ging studeren, kwam ik vrijwel nooit in Zeeland. De keren dat ik in Zeeland kwam, kwam ik wel in Vlissingen. Toen ik in mijn eindexamenjaar zat wist ik nog niet goed welke richting ik op wilde gaan en wat ik wilde studeren. Wat ik wel wist is dat ik graag thuis wilde blijven wonen. Toevallig zag ik de studie watermanagement aan de Hogeschool Rotterdam voorbij komen. Het interesseerde mij gelijk en ik ben de studie aan verschillende hogescholen gaan onderzoeken.

HZ

Voor mij voelde de Hogeschool Zeeland persoonlijk en overzichtelijk aan. Desondanks twijfelde ik wel, omdat ik dan wel op kamers zou moeten wonen. Een enkele reis van Haastrecht naar Vlissingen is namelijk ruim 3,5 uur. Gelukkig hebben mijn ouders mij overtuigd om in Vlissingen te gaan studeren en ik ben nog steeds blij dat ik deze keuze heb gemaakt!

UNESCO

Het studeren in Zeeland heb ik, en ervaar ik nog steeds, als heel goed. In het najaar van 2019 heb ik stage gelopen bij de Provincie Zeeland op de afdeling Geopark Schelde Delta in oprichting. Ik heb veel geleerd over het ontstaan van Zeeland. Tijdens mijn stage heb ik bijzondere natuurhistorische locaties bezocht die op de lijst staan voor een UNESCO Global Geopark. Persoonlijk vond ik het wel lastig om een stage in Zeeland te vinden. Mijn voorkeur ging uit naar de regio Walcheren, omdat dat het beste bereikbaar is met het openbaar vervoer en de fiets vanuit Vlissingen. Wat mij tijdens mijn stage het meeste is bijgebleven is dat men vergeet hoeveel mooie en bijzondere locaties Zeeland heeft naast het strand.

Herinneringen

Het studeren in Zeeland heb ik, en ervaar ik nog steeds, als heel goed. In het najaar van 2019 heb ik stage gelopen bij de Provincie Zeeland op de afdeling Geopark Schelde Delta in oprichting. Ik heb veel geleerd over het ontstaan van Zeeland. Tijdens mijn stage heb ik bijzondere natuurhistorische locaties bezocht die op de lijst staan voor een UNESCO Global Geopark.

Willemijn