Investeren in jong talent

Juist nu!

Weet ú nog hoe het was, uw eerste stappen op de arbeidsmarkt? Was het een eerste kennismaking met een mooie toekomst of misschien was het juist géén match? Voor veel jongeren is stage lopen dé manier om ‘echt’ te ervaren hoe het is om te werken in de omgeving die je voor die tijd enkel nog uit boeken of van tweede hand mee kreeg. Het is ook dé tijd om te ontdekken waar je interesses en kwaliteiten liggen, kennis te maken met ‘de werkvloer’ en samen te werken. Kortom: om te leren in de praktijk.

Maar het is nóg meer dan dat... Boven alles is het namelijk een kans op een mooie kennismaking met de Zeeuwse arbeidsmarkt. En daar ligt nu juist de crux. Jonge mensen moeten allemaal de kans krijgen om te zien en te ervaren dat er voor hen een mooie toekomst is weggelegd in de regio, en daarvoor is stage lopen essentieel. Dat dit écht werkt zien we ook terug in de cijfers van de HZ. De verhalen van Lisanne, Alexandra, Willemijn en Petra spreken voor zich. Zij vertellen wat hun stageperiode voor hen heeft betekend. Hopelijk zien zij hun toekomst in Zeeland!

“Jonge mensen moeten allemaal de kans krijgen om te zien en te ervaren dat er voor hen een mooie toekomst is weggelegd in de regio, daarvoor is stage lopen essentieel.”

Zonder stage Toch is het voor een heel aantal jongeren niet zo vanzelfsprekend om stage te lopen. Op dit moment zijn er namelijk 132 toekomstige ‘Zeeuwse werknemers’ die thuis zitten in afwachting van een kans op die kennismaking. Het zijn lastige tijden voor werkgevers, mede door de maatregelen als gevolg van Corona, en dat werkt door in het aantal beschikbare stageplaatsen. Ook voor de Zeeuwse vacaturebank was het aanleiding om werkgevers te bevragen over hun bereidheid stageplaatsen aan te bieden en over drempels en knelpunten die zij ervaren. Juist in deze tijd, is het extra belangrijk om samen al het mogelijke te doen om deze groep aan een stage te helpen en belemmeringen weg te nemen. Zodat we jongeren het zicht op die mooie toekomst in Zeeland niet ontnemen! Leest u dit en denkt u: ‘Kom maar op, ik bied graag een goede stageplek!’ Of ervaart u juist drempels en wilt u deze met ons delen? Laat het ons weten! Stuur ons een bericht via aanvalsteam-arbeidsmarkt@zeeland.nl. Wij denken graag met u mee!