Expat Center Zeeland

Het Expat Center Zeeland start in Zeeuws-Vlaanderen onder OnbegrensdZeeuwsVlaanderen; het samenwerkingsverband van de 3 gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen, het bedrijfsleven en instellingen in Zeeuws-Vlaanderen, gericht op werken en wonen in deze regio van Zeeland. Het Expat Center wil de publieke en private dienstverlening zoveel mogelijk op één plek en op één moment aanbieden en in de toekomst uit laten groeien naar een one-stop-shop om zo bij te dragen aan het aantrekken en behouden van internationaal talent voor Zeeland.


De website geeft informatie voor de expat/international én voor de werkgever. Onder de sectie Partners worden de verschillende sectoren met dienstverleners benoemd. Tevens is er een onderdeel Events; hier worden in een wat later stadium thema & kennis bijeenkomsten aangekondigd die voor de expats/internationals regelmatig georganiseerd zullen worden en er zal een lokale internationale community worden opgezet.

Het Grensinformatiepunt Scheldemond gevestigd in Terneuzen, is het unieke en lokale aanspreekpunt om expats/internationals, burgers en bedrijven grensoverschrijdend wegwijs te maken op de Zeeuwse en Vlaamse arbeidsmarkt. De website van het Grensinformatiepunt is gekoppeld in de Engelse website onder Cross Border Working.

Het Expat Center is gevestigd in de Publiekshal van de Gemeente Terneuzen en begint met vrije inloopdagen op woensdagen en donderdagen en bezoeken op afspraak.

Warm welkom in Zeeland

De aanwezigheid van internationale kennis- en arbeidsmigranten is een essentiële voorwaarde voor de Zeeuwse economie, productiviteit en innovatiekracht. Met het fysiek realiseren van een warm welkom in Zeeland willen we dat kennis- en arbeidsmigranten zich gemakkelijk en snel kunnen vestigen en zich welkom voelen. www.expatcenterzeeland.com