Tragel verwelkomt Spaanse medewerkers

Een doorzettende bevolkingskrimp en een groeiende vraag naar medewerkers in alle sectoren van de Zeeuws-Vlaamse economie heeft Tragel ertoe gezet om ambitieuze doelstellingen na te streven voor het binden én werven van medewerkers en studenten, zowel regionaal als internationaal. Dit doet Tragel samen met verschillende partijen. De aanpak richt zich niet alleen op Tragel, maar probeert ook bij te dragen aan de algemene uitbreiding van de arbeidspopulatie in Zeeuws-Vlaanderen.

Werving in het buitenland

Tragel verwelkomde Tragel in augustus acht nieuwe Spaanse collega’s in Clinge. Deze zomer hebben ze een cursus Nederlands gevolgd en zijn ze klaargestoomd voor een mooie toekomst in Zeeuws-Vlaanderen. De nieuwe collega’s beschikken over een Europees erkend diploma vergelijkbaar met niveau 3 zorg en vervullen binnen Tragel vacatures bij Gedrag & Ontwikkeling en Zorg & Beleving.


Ze worden de eerste periode door zogenoemde buddy’s wegwijs gemaakt in het sociale leven én op hun werk. Tijdens de welkomstbijeenkomst voor de nieuwe Spaanse collega’s sprak Tragel-bestuurder Guus Bannenberg hartelijke woorden “Jullie zijn de nieuwe Hulstenaren en zo zien we dat ook echt. We nodigen jullie graag uit om deel te nemen aan het rijke sociale leven waarom Hulst bekend staat en de sportverenigingen om in conditie te blijven.”.


Een aantal Zeeuwse ondernemers reisden samen met Tragel en wethouder Hageman voor het project Hulst Vestingsstad af naar Valencia om contacten te leggen met onder andere de burgemeester van Valencia en de Rotary club in Turia. Tragel werkt in het project Hulst Vestingsstad samen met gemeente Hulst, woningcorporaties en andere ondernemers. De aanpak van werkloosheid in Spanje heeft een grote prioriteit, op dat punt hebben Hulst Vestingsstad en Valencia elkaar gevonden.

Lees meer op de website van Tragel.