Regionale Energiestrategie

De ‘Energietransitie monteur’, breed opgeleid én inzetbaar. Dat is één van de vele suggesties die uit de ‘snelkookpan-sessie’ kwam. Ruim zestig deelnemers uit onderwijs, bedrijfsleven en overheid gingen in het Bio Based Center in Terneuzen aan de slag met de opgave arbeidsmarkt en onderwijs in de Energietransitie. Zij werken samen om te komen tot een paragraaf in de Zeeuwse Regionale Energiestrategie (RES). Jong en oud. De leeftijd varieerde tussen de acht en zeventig jaar.

Interactief en inspirerend

Het programma was divers. Pionier en wereldreiziger Wiebe Wakker haalde gedeputerde Jo-Annes de Bat op en vertelde over zijn enorme wereldreis die hij maakte in zijn ‘Blue Bandit’: elektrische auto. Ruim 95.000 elektrische kilometers legde hij af door verschillende wereldcontinenten, maar liefst 33 landen. India was zijn grootste uitdaging. Zijn verhaal inspireerde en liet zien dat uitdagingen door samenwerken een enorm succes kunnen zijn. Met die gedachten ging de groep uiteen in verschillende werkgroepen. Daar startte het interactieve deel, de zogeheten ‘snelkookpansessie’. Om input op te halen voor de paragraaf in de RES.

Ook de groep kinderen van CBS De Wegwijzer uit Heinkenszand hield na de werkvorm een pitch. ‘Samenwerken met bedrijven. Geef de kinderen een stem en doe daar ook iets mee. Blijven praten en leren luisteren.’ Dat en meer goede suggesties en ideeën kwamen van de kinderen.


Lees meer op https://www.zeeuwsenergieakkoord.nl/nieuws/