Online HR-netwerk groot succes

Speeddates ter kennismaking goed ontvangen

Dinsdag 11 mei hadden Zeeuwen die zich bezighouden met HR de mogelijkheid om met elkaar kennis te maken tijdens een online-event van HR Netwerk Zeeland. Voorafgaand aan de ‘speeddates in online breakout-rooms’ was er ook een inhoudelijk programma. Het online kennis-platform, dat eind vorig jaar live ging, heeft inmiddels al ruim 350 leden. Daarom vond de organisatie het tijd om die leden nader met elkaar te laten kennismaken.

“Het platform van HR Netwerk Zeeland wordt echt al goed gebruikt, boven onze verwachting. Er vinden mooie oproepen plaats en het heeft verschillende deelnemers al hulp geboden.” vertelt Hans Scheers van Xapax, een van de initiatiefnemers. “Wij hebben het initiatief opgestart voor laagdrempelige kennisuitwisseling op HRM-gebied. Samenwerken, kennis delen en elkaar helpen. Dat er nu al zoveel gebruik van wordt gemaakt, toont aan dat er behoefte was aan zoiets als dit. Kennismaken en kennis delen was ook het thema van het online-event, want dat is nodig om samen de uitdagingen die afkomen op de Zeeuwse arbeidsmarkt beter aan te kunnen.”

Deelnemers konden tijdens korte speeddates in digitale-breakout-rooms in groepjes met elkaar kennismaken. Daaraan voorafgaand was er een inhoudelijk programma waarbij werd ingezoomd op het doel en de functionaliteiten van het kennis-platform en werden er gebruikers aan het woord gelaten over hun ervaringen. Ook de vijf grootste uitdagingen en valkuilen op Zeeuws HR-gebied kwamen in een losse setting aan bod.

“We kregen enorm veel positieve reacties terug, dus het event werd echt gewaardeerd. Heel fijn. Daarom zijn we nu al aan het kijken wanneer we opnieuw iets gaan organiseren. Persoonlijk kennismaken helpt om de drempel voor contact op het platform nóg wat verder te verlagen. In de tussentijd roepen we natuurlijk iedereen op om zich ook aan te melden.”

“HR Netwerk Zeeland is er voor iedereen die betrokken is bij of verantwoordelijk is voor HRM. Dus juist ook mensen die binnen een kleinere organisatie ‘HR erbij doen’ vanuit hun administratieve, management of financiële rol zijn van harte welkom om ook gratis lid te worden en de vruchten te plukken van wat hun collega’s weten. Aan de hand van kennis- en interessegebieden is er heel gericht hulp te vinden en kan men ook met anderen projecten opstarten. Een ander belangrijk aspect is een goede balans tussen halen & brengen: er wordt verwacht dat leden naast het aandragen van hun eigen vraagstukken ook andere leden helpen bij onderwerpen waar ze juiste wel verstand van hebben.”

Meer weten over HRM in Zeeland?

Meld je dan aan voor het HR Netwerk Zeeland. Op de website van het HR Netwerk vind je ook het kennisplatform. Je kunt er vragen stellen en automatisch op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen op jouw kennisgebieden, denk aan arbeidsvoorwaarden, diversiteit en inclusie, stages en traineeships, duurzame inzetbaarheid, subsidies en fiscale regelingen en verzuim en wet- en regelgeving en nog veel meer onderwerpen.

HR Netwerk Zeeland is een initiatief van een groep HRM-ers vanuit diverse Zeeuwse organisaties en is mede mogelijk gemaakt door een opstartsubsidie vanuit de Provincie Zeeland. De basis werd al in 2019 gelegd. Toen kwam een groep enthousiaste Zeeuwen uit bedrijfsleven en overheid bij elkaar tijdens een groot HR-event in de Timmerfabriek in Vlissingen. Hier werden workshops gehouden, werd kennis gedeeld en stond netwerken centraal. Men zag toen al de toegevoegde waarde van een sector-overstijgend Zeeuws HR-netwerk. Nu is het er en kan men zich gratis aanmelden via www.hrnetwerkzeeland.nl.

HR Netwerk in beeld en geluid