Post-Hbo leergang HRM in de 21e eeuw

Er zijn weinig vakgebieden waar op dit moment zoveel verandert als in het vak van HR. Personeelsplanning, talentmanagement, beloningsvraagstukken, HR analytics, wet- en regelgeving, organisatieontwikkeling; alles is in beweging. Als je als HR adviseur bij wilt blijven in je vak en als je van toenemende betekenis wilt zijn voor je organisatie, dan is een leven lang leren de manier waarop dat kan. Als HR functionaris kun je een voorbeeld hiervan zijn voor je organisatie door deel te nemen aan de nieuwe Post-Hbo opleiding HRM in de 21e eeuw.

De leergang is bedoeld voor functionarissen met HBO werk-en denkniveau en die verantwoordelijk zijn (of worden) voor de ontwikkeling en/of uitvoering van het HR beleid. Tijdens de leergang werk je aan de ontwikkeling van het HR beleid van je eigen organisatie onder begeleiding van vakdocenten die ook werkzaam zijn in de beroepspraktijk. De lessen vinden plaats in Middelburg. Als in het najaar de 1.5 meter regel nog van toepassing is zal het aantal deelnemers beperkt zijn. Deelname wordt dan bepaald op volgorde van aanmelding.

De leergang wordt georganiseerd door het Zeeuws Instituut voor Organisatieontwikkeling (ZIO). Het Zeeuws Instituut voor Organisatieontwikkeling ondersteunt bedrijven in hun ontwikkelingsvragen en organisatievraagstukken. Dat doet zij door onderzoek, advisering en het bieden van opleiding en training.

Meer weten over HRM in Zeeland?

Meld je dan aan voor het HR Netwerk Zeeland. Op de website van het HR Netwerk vind je ook het kennisplatform. Je kunt er vragen stellen en automatisch op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen op jouw kennisgebieden, denk aan arbeidsvoorwaarden, diversiteit en inclusie, stages en traineeships, duurzame inzetbaarheid, subsidies en fiscale regelingen en verzuim en wet- en regelgeving en nog veel meer onderwerpen.

HR Netwerk in beeld en geluid