Expat Center Zeeland, voor alle internationale nieuwe medewerkers én hun partners

Het Expat Center Zeeland biedt service én een warm welkom aan expats/internationals en bedrijven die internationals inhuren en met internationals samenwerken en richt zich op vestiging/wonen/werken in Zeeland. Recentelijk is het International Zeeland Newcomers Center voor Zeeland gelanceerd. Voor partners die mee verhuizen en op zoek zijn naar een baan is ook het Spousal Support Program opgezet.

In 2019 gestart op vraag van het Zeeuws-Vlaamse bedrijfsleven staat het Expat Center nu op het punt om het Expat Center Zeeuws Breed uit te rollen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met Onbegrensd Zeeuws-Vlaanderen, de arbeidsmarktregio Zeeland, het Aanvalsteam arbeidsmarkt en de Zeeuwse Marketing Organisatie.

Het Expat Center richt zijn service op internationale werkgevers, kennismigranten, intra area transferees, arbeidsmigranten, internationale studenten die voor Zeeland kiezen, oriëntatie/zoekjaar hoog opgeleiden, start up entrepreneurs en niet-EU stagiaires. Voor grensoverschrijdend werken is het GrensInformatiePunt Scheldemond in het Expat Center geïntegreerd. Normaal gesproken richten Expat Centers zich op kennismigranten/internationals, afwijkend daarvan richt het Expat Center Zeeland zich ook op arbeidsmigranten in Zeeland.

Recentelijk is ook het International Zeeland Newcomers Center voor Zeeland gelanceerd. Een platform van en voor internationals, waarin we ons richten op het organiseren van events waarbij informatie, educatie en entertainment de pijlers van het programma zijn. Voor partners die mee verhuizen en op zoek zijn naar een baan hebben we in samenwerking met een van onze partners het Spousal Support Program opgezet. Dit programma helpt partners van internationals om de Nederlandse arbeidsmarkt te leren kennen en CV’s hierop te laten aansluiten.

Het aantrekken van internationaal talent wordt in de toekomst landelijk gepromoot via het platform NL Coalition Talent. De Nederlandse Expat Centers zijn hierbij bij betrokken. Het Expat Center zal hier aan bijdragen in samenwerking met het ZMO platform.