Meerjarenstrategie om jongeren te binden

De bijna 4000 Zeeuwse scholieren die hun diploma hebben gehaald krijgen een felicitatiekaart van de Provincie Zeeland en Economic Board Zeeland. Het is onderdeel van de structurele campagne voor eindexamenscholieren die Zeeland organiseert om jongeren te interesseren voor studie of werk in Zeeland.

Ook dit jaar geeft de Provincie Zeeland een felicitatie aan alle geslaagden in de vorm van een kaart die bij de diploma-uitreikingen wordt uitgedeeld. Gedeputeerden Jo-Annes de Bat en Harry van der Maas wensen de geslaagden hierin veel succes met het vervolg van hun loopbaan. Binnen de kaart wordt doorverwezen naar de Zeeuwse Vacaturebank voor een (zomer)baan. Daarnaast is er ook een samenwerking met het Kickoff Festival opgezet. Hier wordt binnen de kaart ook naar doorverwezen, zodat jongeren hun zomer in Zeeland onvergetelijk kunnen gaan afsluiten. Deze actie is onderdeel van de meerjarenstrategie ‘Boeien en binden van jongeren’ aan Zeeland. Daarmee voeren we acties uit waarmee we beter in beeld krijgen wie de doelgroep is die we nu en in de toekomst aan Zeeland willen binden. Zo kunnen we jongeren, als zij dit hebben aangegeven, op een later moment weer benaderen met relevante informatie over bijvoorbeeld wonen en werken in Zeeland.

De bijna 4000 Zeeuwse scholieren die dit jaar eindexamen deden, ontvingen eerder al een succeswens van Provincie Zeeland met een tegoedbon voor een gratis ijsje.