Bedrijventour en Job festival

In de Week van de Zeeuwse Arbeidsmarkt vonden ook de WrX Bedrijventour en de WrX Experience plaats. Op 15 juni vond in de Machinefabriek in Vlissingen het WrX! Jobfestival plaats. Hét werkgelegenheidsevent waarin je werk kon beleven en ervaren, voor alle jongeren, studenten, young professionals en alle (oriënterende) werkzoekenden van jong tot oud en binnen en buiten Zeeland. Bedrijven presenteerden zich met interactieve stands, demonstraties en diverse activiteiten. Bezoekers konden werkzaamheden ter plaatse doen, de beste skills voor een sollicitatiegesprek leren, een professionele profielfoto maken, een videopitch van jezelf laten maken enzovoorts.

Bedrijventour

De Bedrijventour gaf geinteresseerden de gelegenheid om eens een kijkje te nemen bij een bedrijf die matcht bij hun interesses. Op vrijdag 14 juni 2019 openden diverse bedrijven hun deuren: van Scalda tot McCain en van Albert Heijn tot WVO Zorg.

Marisa de Goey: "Zeeuw van de dag"

Marisa de Goey, corporate recruiter van WVO Zorg deed mee aan de bedrijventour en werd daarmee ook "Zeeuw van de Dag". Zeeuw van de Dag is een onderdeel op de radio van Omroep Zeeland. Een Zeeuw wordt op een dag een aantal keer gebeld om te vragen hoe zijn of haar dag verloopt. In het kader van de Week van de Arbeidsmarkt en de deelname van WVO Zorg kwam Omroep Zeeland uit bij Marisa. Marisa: "De bedrijventour was erg leuk, we hadden vijf geïnteresseerden waarvan er volgens mij vier graag bij ons zouden komen werken. Dus zij gaan solliciteren op vacatures, dus daar ben ik erg blij mee. Sowieso was ik erg tevreden, want de rondleiding samen met het verhaal van één van onze teamleiders én het mogen kijken op twee woningen zorgde ervoor dat iedereen enthousiast de bedrijventour heeft afgesloten."