HR Event
Week van de Zeeuwse Arbeidsmarkt

Zeeland Business, Provincie Zeeland, ZeeuwseVacaturebank.nl en Festive Events sloegen de handen ineen tijdens de Week van de Zeeuwse arbeidsmarkt van 13 tot en met 17 juni. In deze week stond het verbinden van overheid, educatie, bedrijfsleven, jongeren en werkzoekenden centraal tijdens events rondom werken in Zeeland. Eén onderdeel was het HR event.

HR event Zeeland

Op 13 juni kwamen 150 Zeeuwse HR professionals en managers bijeen in de Timmerfabriek in Vlissingen. Het doel van dit event was om ons gezamenlijk in te zetten voor de Zeeuwse arbeidsmarkt, verschillende sectoren met elkaar te verbinden, oplossingen te vinden voor knelpunten en draagvlak te testen voor een Zeeuws HR platform. En dat draagvlak is er! Deelnemers waren erg enthousiast en vol energie om zich samen in te zetten voor onze arbeidsmarkt.

In diverse workshops over onder meer (inter)nationale huisvesting, duurzame inzetbaarheid, diversiteit en inclusie, hybride techniekopleiders, marketing en HR werd keihard gewerkt om oplossingen aan te dragen voor die 6000 onvervulbare vacatures in Zeeland. Uniek was het, omdat voor het eerst bedrijven, overheid, zzp’ers uit verschillende sectoren op zo’n grote schaal samen aan de slag zijn gegaan met deze thema’s en zich willen verenigen in een Zeeuws HR platform waar alle arbeidsmarktvragen samengebracht worden.

Een greep uit de uitkomsten: tiny houses van Zeeuwland als inspiratiebron voor (inter)nationale huisvesting, inzet van statushouders door Roompot vakanties, overdracht van topkandidaten naar elkaars organisaties en inzet om meer 50-plussers aan de slag te krijgen.

Projectteams

Zo’n 30 deelnemers hebben toegezegd zich te willen verbinden aan het vervolg: een Zeeuws HR platform en een aantal concrete acties die we meteen op gaan pakken. We benutten de zomerperiode om projectgroepen hiervoor op te starten.

De projectteams gaan met het volgende aan de slag:

Projectteam ontwikkelen online platform:

Om elkaar snel en op een efficiënte manier te vinden is online ondersteuning noodzakelijk. Er zijn hier al ideeën voor. Deze moeten nu geconcretiseerd en uitgevoerd worden.


Projectteam elkaar offline ontmoeten:

Online verbinding is belangrijk. Een regelmatige ontmoeting versterkt de verbinding en is evenzeer zo belangrijk. Bijvoorbeeld een netwerkborrel in het najaar waarbij we de resultaten van de projectteams presenteren.


Projectteam financiering en subsidies:

Voor de ontwikkeling van het online platform en voor het organiseren van bijeenkomsten moet financiering gezocht worden. Dit kan bijvoorbeeld door het aanvragen van subsidies en het benaderen van sectorfondsen (A&O, O&O).

Wil jij een bijdrage leveren aan één van deze projectgroepen? Laat het weten aanvalsteam-arbeidsmarkt@zeeland.nl