HR Netwerk Zeeland van start

Nieuw kennisplatform helpt Zeeuwse werkgevers onderling op gebied van HRM-vraagstukken

Samenwerken, kennis delen en elkaar helpen op het gebied van HR-vraagstukken, om samen beter de uitdagingen op de Zeeuwse arbeidsmarkt aan te kunnen; dat is het doel van HR Netwerk Zeeland. Offline, maar vooral ook online. HR Netwerk Zeeland is er voor iedereen die betrokken is bij of verantwoordelijk is voor HRM bij een in Zeeland gevestigde werkgever én een goede balans hanteert tussen halen & brengen.

Als lid van HR Netwerk Zeeland heb je toegang tot het online kennisplatform, kun je direct contact leggen met andere leden en krijg je inzicht in wat er allemaal te doen is op jouw vakgebied in Zeeland. Wie kan lid worden?

Het HR Netwerk vindt de mens belangrijker dan de functie of de werkgever. Daarom word je lid op persoonlijke titel. Wel verwacht het netwerk van al haar leden de bereidheid om zowel anderen te helpen door kennis te 'brengen' als om informatie te 'halen'. Voorwaarde voor lidmaatschap is dat je jezelf in je werk bezighoudt met HR-gerelateerde zaken. Misschien heb je een specifieke HRM functie, of je werkt bij een kleinere organisatie en HRM is een neventaak. Het kan ook zijn dat je eigenaar bent van een bedrijf, of dat je leiding geeft aan een organisatie of afdeling. Ook voor kleinere organisaties zonder HR kan het netwerk van meerwaarde zijn.

“Iemand die je nog niet kent, maar wel lid is van het netwerk, heeft misschien goede antwoorden en adviezen voor jouw uitdagingen.” Brenda Bosman, Vermeer

Hoe het begon

In 2019 kwam een groep enthousiaste Zeeuwen uit bedrijfsleven en overheid bijeen. Allemaal droomden en geloofden zij in een sectoroverstijgend Zeeuws HR netwerk. Zij organiseerden toen een groot HR event in de Timmerfabriek in Vlissingen, waarin workshops werden gehouden, kennis werd gedeeld en netwerken centraal stond. Tijdens dat event werd de basis gelegd voor de verdere ontwikkeling van het netwerk. Nu staat het er: HR Netwerk Zeeland is een netwerk voor iedereen die betrokken is bij of verantwoordelijk is voor HRM bij een in Zeeland gevestigde werkgever. Samenwerken, kennis delen en elkaar helpen op het gebied van HR-gerelateerde vraagstukken in Zeeland; dat is het doel van HR Netwerk Zeeland. Zo kunnen we samen beter de uitdagingen op de Zeeuwse arbeidsmarkt aan.

Nu aanmelden is gratis lidmaatschap

HR Netwerk Zeeland is een initiatief van diverse Zeeuwse werkgevers en organisaties, wordt verzorgd vanuit een stichting zonder winstdoel en wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Zeeland. Daarom is het lidmaatschap in de eerste periode gratis. Nu aanmelden betekent dus dat je tot 2022 gratis lid bent!

“Er liggen veel mogelijkheden die nu nog onbenut blijven en dat is zonde. We kunnen veel meer voor elkaar betekenen, bijvoorbeeld met het beter uitwisselen van seizoenskrachten.” Chris van der Wel, YourSurprise

Kennisplatform

Op de website van het HR Netwerk vind je ook het kennisplatform. Je kunt er vragen stellen en automatisch op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen op jouw kennisgebieden, denk aan arbeidsvoorwaarden, diversiteit en inclusie, stages en traineeships, duurzame inzetbaarheid, subsidies en fiscale regelingen en verzuim en wet- en regelgeving en nog veel meer onderwerpen.

HR Netwerk in beeld en geluid