Uitdagende traineeships in Zeeland

Talent voor Zeeland biedt uitdagende traineeships aan bij top-werkgevers uit de regio Zeeland. De organisatie biedt leerzame, dynamische, praktijkgerichte en vooral interessante traineeships aan waarbij onderlinge kennis en expertise wordt gebundeld. Hierdoor kan talent in Zeeland behouden, aangetrokken of teruggehaald worden.

Talent voor Zeeland is een samenwerking tussen AddVision Projectontwikkeling & -management, de Provincie Zeeland, woningcorporatie Zeeuwland, ADRZ, HZ University of Applied Sciences en Dockwize.

Dit project heeft subsidie ontvangen vanuit de Human Capital Agenda-subsidieregeling.

Twee trainees aan het woord: Thierry Ars en Simone Vonk

Thierry Ars is een van de zeven trainees die in het najaar van 2021 zijn gestart met dit Zeeuws traineeship. Op 1 oktober is Thierry gestart met zijn onderzoek bij Beveland Wonen dat gaat over databeleid, automatiseren van processen en analyseren van data. Na zijn studies aan de HZ in Vlissingen en aan de Universiteit in Tilburg is hij bewust opzoek gegaan naar een traineeship. ‘Ik wist: het is voor mijn werk handig dat je weet wat er in de sector speelt waar je in gaat werken. Daarvoor moet je wel ervaring op doen.’ Vijf à zes maanden was hij uiteindelijk op zoek naar een traineeship. Hij heeft verschillende sollicitatieprocedures meegemaakt. Over die van Talent voor Zeeland is hij enthousiast: ‘Ik kreeg na het opsturen van mijn cv en motivatiebrief binnen één week reactie. Gedurende het gehele proces is er meerdere keren gevraagd naar mijn verwachtingen. Dat vond ik erg fijn, zo wist ik namelijk precies waar ik aan begon en welke opdracht er voor mij klaar lag.’ Op dit moment woont Thierry in Vlissingen, maar tijdens zijn studie heeft hij een tijd in Korea gewoond. ‘Door mijn ervaring in het buitenland waardeer ik Zeeland meer. Korea was héél erg druk. In Zeeland kun je wat gemakkelijker de natuur in.’

Thierry heeft, net als de andere trainees, een contract voor anderhalf jaar. Wat hij daarna wilt, dat vind hij nog te vroeg om te zeggen, maar hij is tot nu toe erg enthousiast.

Simone Vonk volgt net als Thierry het traineeship Talent voor Zeeland. Afkomstig uit Bergen op Zoom, maar inmiddels is Simone verhuisd naar Zeeland.

Sinds 1 november werkt ze bij de gemeente Schouwen-Duiveland op het gebied van Sociaal Domein. Haar onderzoek richt zich op ‘De Toegang’, het loket waar alle inwoners met een ondersteuningsvraag (jeugdzorg, WMO, participatie) terecht kunnen. Hiervoor heeft Simone ook veel contact met andere gemeenten. Goed voor haar Zeeuwse netwerk, want ze heeft gestudeerd in Tilburg en Utrecht. Voor de liefde kwam ze naar Zeeland, maar het vinden van een passend traineeship was voor haar niet zo gemakkelijk. Al ging het haar wel sneller af dan sommigen van haar studiegenoten. ‘Toen ik wist dat ik naar Zeeland kwam, ging ik zoeken. In Utrecht is het heel normaal om een traineeship te volgen, in Zeeland heb je er helaas niet zo veel. Maar het voordeel aan deze regio is dat er minder concurrentie is dan in de Randstad. Daardoor kon ik hier snel aan de slag.’ Elke vrijdag komen de trainees samen om te werken aan hun eigen professionele ontwikkeling. Deze dag wordt op verschillende manieren ingevuld. De ene keer krijgen ze een cursus, de andere keer delen ze ervaringen en geven ze elkaar tips. De combinatie van vier dagen werken bij de gemeente en éen dag met de groep trainees bevalt haar wel. ‘In het algemeen zou ik absoluut een traineeship aanraden. Je bent een starter, maar je hebt wel iets om op terug te vallen, dat is fijn.’ Simone’s opdracht is voor negen maanden, maar ze heeft een contract voor anderhalf jaar. Wat ze na die negen maanden gaat doen? ‘Ik vind het sociaal domein tot nu toe erg leuk. Dus misschien kan ik daar weer een nieuwe opdracht voor doen.’

Ben jij een Zeeuwse werkgever en op zoek naar jong talent zoals Thierry en Simone? De organisatie is op zoek naar opdrachtgevers voor de nieuwe ronde van het traineeship Talent voor Zeeland in april 2022.