Emergo Innovatieprijs 2021

Q-Aviation won de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo en Fysiosoft won de Emergo publieksprijs.

Winnaar Emergo Publieksprijs

Fysiosoft uit Heinkenszand heeft met hun project Fylm, een platform voor beweegexperts binnen zorginstellingen, de Emergo Publieksprijs 2021 gewonnen. Op woensdag 1 december is de Emergo Publieksprijs 2021 uitgereikt aan Fysiosoft uit Heinkenszand voor hun innovatie Fylm. Vanwege het grote zorgpersoneel tekort is het lastig om personen die verblijven in een zorginstelling in beweging te laten blijven. Fylm helpt beweegexperts binnen zorginstellingen, zoals fysiotherapeuten en bewegingspedagogen, met het maken van beweegfilms op maat. Deze beweegfilms zijn te bekijken via het online platform.

Fylm ontving dit jaar de subsidie Human Capital Agenda vanwege de innovatieve bijdrage aan het oplossen van het tekort op de Zeeuwse arbeidsmarkt. Deze subsidie kan nu weer worden aangevraagd voor innovatie projecten die zich hierop richten. Klik hier voor meer informatie over de Human Capital Agenda.

Winnaar Emergo Innovatieprijs

De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2021 is uitgereikt aan Q-Aviation. Het bedrijf ontwikkelde de HAPI, de 'Helicopter Approach Path Indicator'. Een systeem waardoor het makkelijker is om een helikopter veilig te laten landen. De HAPI is een product dat door middel van lichtsignalen de piloot kan bijsturen bij de landing.

Gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de Provincie Zeeland mocht de prijs uitreiken. 'Ik vind het heel mooi dat zo’n jong bedrijf deze prijs wint. Pioniers zijn het, ze durven en zijn slim. Met hun product veroveren ze de markt, waarmee de veiligheid van het landen van helikopters enorm wordt verbeterd. Zowel off- en onshore. Q-Aviation wint dan ook terecht de Innovatieprijs Emergo. Ze zetten zichzelf en Zeeland op de kaart met dit innovatieve, duurzame en technisch hoogstaande product.'

De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo wordt jaarlijks uitgereikt aan de Zeeuwse ondernemer met de meest aansprekende innovatie. Het doel van deze prijs is Zeeuwse innovatie stimuleren en waarderen en bekendheid voor Zeeuwse innovaties genereren binnen en buiten Zeeland.