Agenda

Hier vind je een overzicht van alle activiteiten, bijeenkomsten en evenementen die worden georganiseerd voor en door de Zeeuwse arbeidsmarkt.

Organiseer jij ook een activiteit die interessant is voor Zeeuwse werkzoekenden of werkgevers? Mail dan naar arbeidsmarkt@zeeland.nl.

Jouw toekomst is Nu

20 januari 2022, online bijeenkomst voor werkgevers en werknemers

Op donderdag 20 januari organiseren FLOW en het A&O fonds gemeenten de online bijeenkomst Jouw Toekomst is nu i.s.m. de regionale werkgeversnetwerken in de regio West-Brabant en Zeeland. Alle Zeeuwse werkgevers kunnen deelnemen aan de speeddate die tijdens deze online-bijeenkomst wordt geboden. En Zeeuwse werknemers kunnen deelnemen aan diverse workshops gericht op loopbaan of talentontwikkeling.

Speeddaten Tijdens de online-bijeenkomst kunnen werkgevers en werknemers in gesprek met elkaar gaan. Per speeddate workshops zijn er drie rondes waarin werkgevers potentiële werknemers kunnen ontmoeten en hun organisatie onder de aandacht kunnen brengen. In deze tijd van veel onvervulde vacatures, een uitgelezen kans om organisaties voor het voetlicht te brengen. Workshops Werknemers kunnen naast het speeddaten, workshops volgen zoals:

  • Klaar voor de toekomst- 21ste – eeuwse vaardigheden
  • Netwerken – leer te netwerken
  • Competenties ontdekken- speur naar je competenties

Aanmelden voor werkgevers en werknemers kan via www.jouwtoekomstisnu.nl.

Een nieuw jaar, een nieuwe baan!

24 januari 2022, workshop voor 50plus

Op 24 januari organiseert het UWV met het Aanvalsteam Arbeidsmarkt een workshop voor Zeeuwse werkzoekenden van 50+. Deze workshop heeft als thema online solliciteren. In de workshop leren werkzoekenden hoe zij zichzelf online kunnen presenteren aan werkgevers, een combinatie van presentatie en digitale vaardigheden.

In een vervolgworkshop passen de deelnemers hun vaardigheden toe, door in gesprek te gaan met diverse Zeeuwse uitzendbureaus. Het Aanvalsteam Arbeidsmarkt wil werkzoekenden uit deze doelgroep extra ondersteunen in hun zoektocht naar een nieuwe baan. Deze workshop is de start van een reeks activiteiten. Ondernemers en bedrijven die goede ideeën hiervoor hebben, aan willen sluiten of een bijdrage willen leveren nodigen we van harte uit om contact op te nemen! Dat kan via arbeidsmarkt@zeeland.nl. Werkzoekenden worden via het UWV benaderd.

Jobbeurs Beveren

8 maart 2022, grensoverschrijdende jobbeurs voor werkzoekenden en werkgevers

Op dinsdag 8 maart vindt de grensoverschrijdende jobbeurs van EGTS Linieland, VDAB, Maatschappij Linkerscheldoever (MLSO), Eures en andere partners plaats. Na twee digitale edities vindt de bijeenkomst in 2022 plaats in het Freethielstadion in Beveren, uiteraard onder voorbehoud van geldende coronamaatregelen.

Tijdens de jobbeurs kunnen werkzoekenden op een laagdrempelige manier kennismaken met bedrijven en de aangeboden vacatures. Wilt u als werkgever een stand op de jobbeurs? Inschrijven is mogelijk vanaf 1 februari 2022. Informatie is op te vragen via EGTS Linieland via het telefoonnummer +32 (0)3 205 36 69 of via de mail info@egtslinieland.eu.