Effecten van het coronavirus op de Zeeuwse arbeidsmarkt

Interessante stage of werkervaringsplek? Bied hem aan, juist nu!

Over het algemeen zijn werkgevers wat voorzichtiger geworden bij het aannemen van mensen en het aangaan van verplichtingen. Ook als straks de intelligente lockdown versoepeld wordt heerst er onzekerheid over de gevolgen van de coronacrisis op de arbeidsmarkt. Ook aan de werknemerskant spelen veel vragen. Kunnen jongeren in de vakantieperiode nog terecht bij hun reguliere zomerbaan?

Juist nu de kans voor bedrijven om nog zichtbaarder te worden onder deze doelgroep. Wellicht in de vorm van een interessante stage en/of tijdelijke werkervaringsplek? Het vroeg binden van jong talent aan uw bedrijf of organisatie heeft op zowel de korte als de lange termijn voordelen: een frisse blik en extra hulp bij de uitvoering van taken die in de zomer stil liggen vanwege de vakantieperiode. Grote kans dat jongeren na het afronden van hun studie juist weer bij uw bedrijf of organisatie aan de bel trekken. In veel gevallen een win-win situatie.

Geen ervaring op dit gebied? Opleidingen en leerlingen kunnen vaak helpen met de exacte invulling van de opdracht, maar moeten wel weten welke bedrijven daar allemaal voor open staan. Heeft u een stageplaats beschikbaar? Maak het kenbaar, bijvoorbeeld via een gratis oproep op www.zeeuwsestagebank.nl.